Baafje Blond en Baafje Bruin

Baafje Blond etiket


Baafje Bruin etiket


De brouwers van Heyloo Bier en Sancti Adalberti zijn een samenwerking aangegaan om het voortbestaan van zwembad het Baafje in Heiloo te ondersteunen. Het Baafje is al sinds 1970 een begrip in Heiloo en omstreken, het zwembad trekt ’s zomers altijd vele bezoekers en de brouwerijen vinden dat het verdient om behouden te worden! Er worden daarom eenmalig twee bieren met unieke etiketten uitgebracht die gebrouwen zijn in de ketels van Brouwerij Egmond. De bieren worden verkocht in een mooie geschenkverpakking met vier flesjes (2 x Baafje Blond, 2 x Baafje Bruin).
Voor ieder pakket dat wordt verkocht schenken de brouwerijen een vast bedrag aan de actiegroep Red het Baafje. De verkoop van de bieren gaat via Red het Baafje en een aantal verkooppunten die verderop zijn genoemd.
Het eerste bierpakket zal tijdens de heropening van Het Baafje op woensdag 1 mei door de Stichting Vrienden van Heiloo welke achter Red het Baafje staat worden aangeboden aan algemeen directeur van Alkmaar Sport, Vincent Thijssen.

De totstandkoming van het bierpakket is door prominente personen en bedrijven gesponsord. De etiketten zijn in de bekende Heyloo Bier stijl ontworpen door de top-fotograaf en -ontwerper Iwan Bronkhorst, de verpakking is mede mogelijk gemaakt door CiroPack en de publicatie alsmede de opvolgende advertentie zijn aangeboden door de Uitkijkpost.

Het Baafje Blond is een goudblond bier van 6,5% alcohol met een fris karakter en een klein bittertje in de afdronk. IBU: 29.
Het Baafje Bruin is een donker bier van 6,0% alcohol met een zweem van caramel in de geur en een moutige, lichtzoete smaak. IBU: 24.
Aan beide bieren is lindebloesem toegevoegd.

De verkoop van de bierpakketten gaat nu via:
Actiegroep Red het Baafje
Zwembad het Baafje - Heiloo
Kaashuis Tromp - Heiloo
Kado & Zo - Heiloo
Brouwerijwinkel Brouwerij Egmond - Egmond aan den Hoef
Kaashuis Tromp - Egmond aan den Hoef
Gall & Gall - LimmenSancti Adalberti logo

Terug naar "Ons Bier"