Pelgrimsbier

Pelgrimsbier etiket

Pelgrimsbier is een kruidige dubbel met een roodbruine kleur en een licht kruidige, moutige en zoetige smaak. De afdronk is licht zoetig met een klein bittertje. Bijzonder is de toevoeging van een kleine hoeveelheid heilzaam water uit de Mariabron van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Het bier heeft een mooie, fijne schuimkraag.

Voor het bier worden pale-, aroma- en caramouten en milde, fijne Duitse en Amerikaanse hopsoorten gebruikt. Als gist wordt een abdijgist gebruikt. Het bier heeft ongeveer 7,5 % alcohol.

EBC: 125, IBU: 23.

Het Pelgrimsbier is alleen in 33 cl flesjes verkrijgbaar.

Het Pelgrimsbier is tot stand gekomen in samenwerking met het bekende Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo, de grootste Mariale bedevaartsplaats van Nederland. De geschiedenis van het Heiligdom gaat terug naar de 14e eeuw. In de voorhof van de Genadekapel bevindt zich een put met heilzaam water. Zie www.olvternood.nl

OLVtN-logo

Het etiket is ontworpen en vormgegeven door Brouwerij Heyloo in nauwe samenwerking met Iwan Bronkhorst, zie www.iwanbronkhorst.nl. Op het etiket prijkt de foto van een in 1630 gemaakt schilderij door Gerrit Pietersz. de Jong. Het originele schilderij is in het bezit van het Catharijneconvent in Utrecht, de foto is van Ruben de Heer.


Terug naar "Ons Bier"